اراک- مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی گفت: تا زمان بهره برداری از شهرک صنعتی تخصصی قیر و ایزوگام استان، مجوز جدیدی برای استقرار صنایع آلاینده این حوزه در دیگر شهرک ها صادر نمی‌شود.

مصطفی آمره در گفت و گو با خبرنگار مهر، در مورد تمرکز واحدهای صنعتی آلاینده همچون قیر و ایزوگام در یک شهرک تخصصی، اظهار داشت: در حال حاضر مجوز یک شهرک صنعتی تخصصی قیر و ایزوگام در شهرستان دلیجان صادر شده که واحدهای جدید باید در این شهرک مستقر شوند ولی در شهرک های صنعتی قبلی، با توجه به موضوع آلایندگی، مجوزی برای احداث صنایع جدید حوزه قیر و ایزوگام ارائه نخواهد شد.

نبود سرمایه در گردش اصلی ترین مشکل صنایع کوچک

وی با اشاره به مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط استان بیان کرد: یکی از مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی کوچک و متوسط در استان، مساله نبود نقدینگی و سرمایه در گردش بود که از ابتدای سال با آغاز روند اعطای تسهیلات، بخشی از مشکلات این واحدها حل شد و روند اعطای تسهیلات رونق ادامه دارد.

آمره افزود: فرصت جدیدی به واحدهای صنعتی داده شده تا بدهی خود را با شرایط ویژه تقسیط کنند و در این راستا قرارداد سه جانبه ای بین شرکت شهرک ها، واحد صنعتی و بانک های عامل منعقد می شود تا ضمانتی برای پرداخت بدهی از سوی آن واحد تولیدی باشد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی در رابطه با برخی شهرک های صنعتی استان که قیمت زمین در آنها بالاست و زمین خریداری شده اما فعالیتی شروع نشده، بیان کرد: در زمینه این موارد بررسی هایی صورت گرفته و از این متقاضیان درخواست می شود تا مشکل خود را با شرکت شهرک های صنعتی استان در رابطه با علت عدم آغاز فعالیت واحد صنعتی و تولیدی خود در میان بگذارند و فرصت زمانی نیز برای راه اندازی به آنان داده خواهد شد.

آمره افزود: در صورتی که از سوی متقاضیانی که در شهرک های صنعتی زمین خریداری کرده اند اقدامی در راستای فعال شدن واحد صنعتی انجام نشود، طبق قانون از این متقاضیان خلع ید شده و به متقاضی دیگری واگذار می شود.

انعقاد سه قرارداد برای ارتقای زیرساخت های صنعتی استان مرکزی

وی با اشاره به ثمرات سفر اخیر رئیس جمهور و هیات دولت به استان مرکزی خاطرنشان ساخت: سه قرارداد اقتصادی و صنعتی مهم در این سفر منعقد شده که مهمترین توافقات این قراردادها شامل احداث شهرک فناوری صنایع پیشرفته در استان مرکزی، احداث پنج تصفیه خانه جدید در شهرک های صنعتی تفرش، دلیجان، خمین، کمیجان و ناحیه صنعتی شهید بابایی شازند است.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی اضافه کرد: تامین اعتبار ۸۵۰میلیارد ریال برای تکمیل زیرساخت های شهرک های صنعتی استان و تامین اعتبار ۱۰میلیارد ریال برای ایجاد دو خوشه صنعتی پروفیل آلومینیوم و قطعات خودرو از دیگر توافقات انجام شده در این تفاهم نامه ها بود.

آمره تصریح کرد: احداث تقاطع غیرهمسطح شهرک صنعتی خیرآباد اراک از دیگر موارد توافق شده در این قراردادها است که با توجه به ضرورت انجام این طرح و ایمن سازی این مسیر، هم اکنون طراحی این پروژه در دست انجام است و به زودی اجرای آن آغاز خواهد شد.

احداث شهرک صنعتی صنایع پایین دستی پتروشیمی در خمین

وی با اشاره به آغاز احداث شهرک صنعتی صنایع پایین دستی پتروشیمی خمین گفت: با توجه به پتانسیلی که این منطقه دارد و نزدیکی آن به پالایشگاه و پتروشیمی شازند و امکان تامین خوراک برای واحدهای صنعتی کوچک از پالایشگاه و پتروشیمی شازند، محل مناسبی برای احاداث صنایع پایین دستی است که ارزش افزوده خوبی به دنبال دارد.

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان مرکزی خاطرنشان ساخت: با احداث این شهرک همچنین کمک قابل توجهی به رفع مشکل بیکاری در خمین خواهد کرد و درآمدزایی به دنبال دارد.

وی گفت: در حال حاضر مهمترین برنامه های شرکت شهرک های صنعتی استان، احداث شهرک فناوری صنایع پیشرفته و شهرک صنایع پایین دستی پالایشگاه و پتروشیمی است و همچنین طرح توسعه شهرک های صنعتی خیرآباد در اراک، نخجیروان در محلات را در دستور کار داریم.