فعالیت ۲۲ واحد تولید ایزوگام لرستان معطل ۵ تریلی سوخت
به گزارش خبرنگار مهر، فرزاد محمدی مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان ظهر شنبه در جلسه ستاد تسهیل مشکلات واحدهای تولیدی لرستان با اشاره به تعطیلی واحدهای ایزوگام و قیر مستقر در شهرکهای صنعتی لرستان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۲ واحد ایزوگام و قیر در شهرکهای صنعتی لرستان مستقر بوده و از این تعداد ۲۱ مورد تعطیل هستند.
۱۷۸ فرصت شغلی که از دست می رود
وی بیان داشت: این واحدهای تولید ایزوگام در شهرکهای صنعتی الیگودرز، الشتر، نورآباد، بروجرد و ... مساقر هستند.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با بیان اینکه از مجموع واحدهای تولید ایزوگام در شهرکهای صنعتی لرستان تنها یک واحد فعالیت دارد گفت: این یک واحد نیز به صورت نیمه تعطیل فعالیت خود را ادامه می دهد.
محمدی میزان سرمایه گذاری صورت گرفته برای ایجاد این واحدهای تولید ایزوگام و قیر در شهرکهای صنعتی لرستان را ۲۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: تعداد فرصتهای شغلی پیش بینی شده در این واحدها نیز بیش از ۱۷۸ مورد بوده است.
وی با اضاره به دلیل تعطیلی این واحدها در شهرکهای صنعتی لرستان تصریح کرد: این واحدهای تولید ایزوگام و قیر به دلیل نداشتن سوخت و عدم دسترسی به گاز هم اکنون تعطیل هستند.
فعالیت ۲۲ واحد تولید ایزوگام لرستان معطل ۵ تریلی سوخت
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با بیان اینکه شرکت فرآوردهای سوختی لرستان نیز سوخت مورد نیاز این واحدها را تامین نمی کند گفت: این در حالیست که این واحدها نیز توان مالی ایجاد شبکه گاز برای واحدهای خود را ندارند و شرکت پخش فرآورده های نفتی نیز مازوت مورد نیاز را به عنوان سوخت دوم برای انجام فعالیت این واحدها را تامین نمی کند.
محمدی با بیان اینکه برای ایجاد شبکه گاز رسانی برای این واحدهای تولید ایزوگام بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان منابع مالی نیاز است گفت: این در حالیست که این واحدها نیز توانایی تامین این میزان منابع مالی را ندارند.
وی با بیان اینکه تقاضای این واحدها از شرکت پخش فرآورده های نفتی استان تامین سوخت مازوت برای آنها به مدت یک سال است عنوان کرد: پس از یک سال این واحدها اقدام به ایجاد شبکه های گاز رسانی خواهند کرد.
مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان با اشاره به ظرفیت تولیدی این واحدهای تولید ایزوگام و قیر گفت: ظرفیت هر کدام از این واحد ۱۰۰ تن ایزوگام بوده و سوخت مورد نیاز برای هر کدام از آنها ۶۰ لیتر مازوت است.
محمدی با بیان اینکه در مجموع این واحدها نیازمند ۱۳۲ هزار تن سوخت مازوت هستند گفت: در مجموع سوخت مورد نیاز این تعداد واحد تولید ایزوگام لرستان پنج تریلی سوخت بوده که این در حالیست که این میزان از سوی شرکت پخش فرآورده های نفتی لرستان تامین نمی شود.
شرکت پخش فرآورده های نفتی تعهدی ندارد
بهرامی مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی لرستان نیز در رابطه با این واحدهای تولید ایزوگام مستقر در شهرکهای صنعتی استان اظهار داشت: بر اساس دستور العمل ابلاغی از سوی وزیر نفت ما به هیچ عنوان نمی توانیم سوخت مایع در اختیار واحدهای تولیدی قرار دهیم.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس این دستورالعمل ما هیچ گونه تعهدی در این رابطه نداریم گفت: بر اساس دستور وزیر نفت تنها واحدهای استان سیستان و بلوچستان این دستور العمل شامل حالشان نمی شود و سوخت مایع مورد نیاز در اختیارشان قرار می گیرد.
مدیر عامل شرکت پخش فرآورده های نفتی لرستان بیان داشت: با این وجود ما حاضریم به جای سوخت مازوت نفت گاز، نفت کوره و یا گازوئیل در اختیار این واحدهای تولید ایزوگام لرستان قرار دهیم.
استاندار لرستان: نباید یک نسخه واحد برای همه واحدهای تولیدی کشور پیچیده شود
هوشنگ بازوند استاندار لرستان نیز در این جلسه بر لزوم رفع مشکل تامین سوخت این واحدهای تولید ایزوگام لرستان تاکید کرد و گفت: نباید یک نسخه واحد برای همه واحدهای تولیدی کشور پیچیده شود.
وی با اشاه به شرایط ویژه و خاص واحدهای تولیدی لرستان و همچنین مشکل بیکاری در این استان عنوان کرد: این امر امکان پذیر نیست که یک نسخه واحد برای همه واحدهای تولیدی استانهای کشور در نظر گرفت شود بلکه به استانهایی محرومی مانند لرستان باید توجه ویژه ای صورت گیرد.
استاندار لرستان با تاکید بر لزوم اخذ مجوز از سوی شرکت پخش فرآورده های نفتی لرستان برای تامین سوخت مازوت واحدهای تعطیل ایزوگام استان از طریق وزارت نفت عنوان کرد: همچنین باید جلسه ای ظرف هفته آینده با حضور دستگاههای متولی در این حوزه برای رسیدگی و اتخاذ راهکار لازم برای رفع مشکل این ۲۲ واحد تولید ایزوگام لرستان برگزار شود.